Telinet Energi tilbyr alltid 100% fornybar energi. Vi har hele 5 ulike strømavtaler – alle med fornybar energi. Les om Telinets strømavtaler og finn den som passer deg best!

Så mange som 9 av 10 kaster bort tusenlapper

Kulden har satt inn over hele landet og dermed øker strømforbruket kraftig i de norske hjem. Da er det mye penger å spare på å ha valgt riktig strømleverandør. Men i en fersk undersøkelse fra Telinet Energi sa kun 3 prosent at de hadde planer om å bytte strømleverandør før vinteren.

Tall fra NVE viser at stadig flere bytter strømleverandør, men likevel har under 1 av 10 forbrukere en av de fem billigste spotprisavtalene på Konkurransetilsynets liste. I en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Telinet Energi sier kun 3 prosent av de spurte at de hadde konkrete planer om å bytte strømleverandør før vinteren.

- Når så få sier at de har planer om å bytte leverandør samtidig som at antall faktiske bytter øker, sier det noe om at strømbytte for de fleste skjer impulsivt. Å ha et mer bevisst forhold til strømprisen kan bety mange tusenlapper spart, særlig i vinterhalvåret, sier Finn Erik Arctander, administrerende direktør i Telinet Energi.

Lokalt ikke nødvendigvis billigst
Det er fortsatt en stor andel av oss som velger en lokal strømleverandør. Det er ikke alltid like lurt.

- Over 70 prosent av forbrukerne velger fremdeles den dominerende leverandøren i sitt nærområde. Det er ikke nødvendigvis slik at den lokale leverandøren er billigst, ofte kan det være motsatt. Ved å se utover nærområdet kan det være mange tusenlapper å spare, sier Arctander.

Det er enkelt å bytte
I følge Telinet Energi er det enkelt å finne ut om man har den billigste leverandøren, og et lite nettsøk kan spare flere tusenlapper i året.

Førstekonsulent i Konkurransetilsynet, Eivind C. Lillesveen, oppfordrer forbrukere til å bruke Konkurransetilsynets kraftprisoversikt til å søke etter, sammenligne og bytte strømavtaler. Lillesveen er enig i at det det er enkelt å bytte strømleverandør.

- Alt du trenger å gjøre er å kontakte den leverandøren du ønsker å bytte til og så vil den nye leverandøren ordne alt. For å finne den beste avtalen kan du sammenligne produkter på Konkurransetilsynets kraftprisoversikt. Besparelsen kan være flere tusen kroner i året avhengig av forbruk, slår han fast.

Konkurransetilsynets kraftprisoversikt finner du her: http://www.konkurransetilsynet.no/no/kraftpriser/sjekk-kraftpriser/

Julegave til den energi- og miljøbevisste

Jula nærmer seg og hvert år er det like vanskelig å vite hva vi skal kjøpe til den som har alt. Da kan det være greit å vite at det finnes gaver som mottaker faktisk kan spare penger og miljøet på.

- Det blir jo stadig vanskeligere å finne julegaver til den som har alt og vi ønsker derfor å vise at man kan tenke utenfor boksen, sier Bjørn Arctander, markedsdirektør i Telinet Energi. – Det kan være alt fra sparedusj, koblingsur eller hagelys med solcellebatteri til gaver i en høyere prisklasse som el-sykkel eller varmepumpe. Å få en gave som du kan spare penger på er jo egentlig genialt!

Arctander påpeker at dette også er gaver som mottaker vil få glede av lenge etter jul. Og det er ikke bare den energibevisste som vil sette pris på en slik gave.

- For de som er opptatt av miljø, vil for eksempel hagelys drevet av solcellebatterier være midt i blinken, forteller Arctander. – Slike hagelys belaster ikke strømregningen din med et øre. Om dagen lades solcellebatteriene og når solen går ned har du fin hagebelysning.

Du finner et utvalg av ENØK-produkter på telinetprodukter.no.

Betalt strømregning – ja takk!
Det er også er mulig å tenke enda mer utradisjonelt – å gi strøm som julegave.

- En mer nyttig gave enn betalt strømregning skal man lete lenge etter og det er definitivt en god idé til den som har alt, sier Arctander i Telinet. – Det er også en gave vi tror mange eldre vil sette stor pris på. Det er bare å ta kontakt med strømleverandøren mottakeren har avtale med og lage en avtale om at neste strømregning sendes til deg.

- Dette kan være en kjærkommen gave til dine gamle foreldre, men om betalt strømregning er en like god idé som gave til kona, det er jeg mer usikker på, humrer Arctander.

Følg Telinet på Tumblr

Ga miljøtips – vant iPhone 5

Da er det trukket en vinner i miljøkonkurransen og den heldige vinneren var bloggeren Oda Emilie. Oda Emilie anbefaler at vi bruker bena våre mer, at vi går eller sykler i stedet for å kjøre. Du kan lese miljøtipset hennes her. Med godt over 100 bidrag, kan vi konkludere med at denne vinneren hadde hellet med seg.

Bloggerne skriver om at alt fra å skru av lys i rom de ikke oppholder seg i, til å kle på seg en ekstra genser, kildesortere og å unngå å kaste mat.

- Noen har lagt mye flid i sine miljøtips. Bloggeren Benedicte Haugaard hadde ikke bare mange gode tips, men også et så stort engasjement at hun likeså godt laget en video i tillegg, sier en imponert Arctander i Telinet. Du kan lese hennes miljøtips her.

Smakebiter fra andre bloggere finner du her:
Milagres.blogg.no
Susanndl.blogg.no
Justsigrid.blogg.no

Les fullstendig pressemelding på MyNewsDesk.

Blogger gjerne om miljø

Vi har i disse dager en konkurranse i samarbeid med bloggsamfunnet blogg.no. Bloggerne kan vinne en iPhone 5 ved å skrive miljøtips på egen blogg. Det viser seg å være populært.

- Per i dag er det i overkant av 60 bloggere som har delt sine tips, forteller Bjørn Arctander, markedssjef i Telinet Energi. – Det er alt fra unge bloggere i 13-års alderen til godt voksne mennesker som er med i konkurransen. Det er flott å se at engasjementet er så stort.

Bloggerne skriver om at alt fra å skru av lys i rom de ikke oppholder seg i, til å kle på seg en ekstra genser, kildesortere og å unngå å kaste mat.

- Noen har lagt mye flid i sine miljøtips og vi gleder oss til å presentere flere av tipsene, sier en engasjert Arctander.

Les mer om konkurransen på Telinets bedriftsblogg.

Bloggere gir sine miljøtips

Telinet Energi har de siste årene satset på miljø. Vi selger alltid strøm fra fornybar energi, er miljøfyrtårnsertifisert, klimanøytralt og har avgitt miljøløftet. Nå tar vi skrittet videre og engasjerer de unge via deres egen sfære – nemlig bloggene – gjennom et samarbeid med Norges største bloggsamfunn blogg.no. I disse dager arrangerer vi en konkurranse som spiller på de unges miljøengasjement.

- Den yngre generasjonen er generelt opptatt av miljøspørsmål, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Telinet Energi. – Med denne konkurransen får vi fortalt at du kan gjøre en stor innsats for miljøet ved velge en strømleverandør som leverer strøm fra fornybar energi.

Arctander påpeker at konkurransen ikke nødvendigvis skal skaffe selskapet mange nye strømkunder.

- Vi ønsker å bevisstgjøre fremtidige strømkunder, fortelle at strøm fra fornybar energi er et viktig miljøtiltak, fortsetter Arctander. – Samtidig gleder vi oss til å få mange gode miljøtips fra bloggerne. Vi kan helt sikkert lære mye av deres miljøengasjement.

Om konkurransen
Konkurransen startet 2. november og vil pågå i 2 uker. Les mer om konkurransen på Telinetbloggen her. Her vil du også få smakebiter fra bloggernes miljøtips underveis.

- Fredag 16. november avsluttes konkurransen og en heldig vinner trekkes, forteller Arctander. Han avslutter med å oppfordre alle bloggere tilknyttet blogg.no å delta i konkurransen. Konkurransen og konkurranseregler er presentert på blogg.no.

Telinet Energi Privat
Telinet Energi Bedrift

Høsten er her - har du den gunstigste strømavtalen?

Strømprisene har i sommer og tidlig høst vært lavere enn på ti år. Men det er ikke sikkert du har dratt nytte av det, så du bør sjekke om din strømleverandør gir deg de beste prisene. Dersom du velger riktig strømleverandør, kan du spare mye.

Det er enkelt å finne ut om man har den billigste leverandøren, og et lite nettsøk kan spare flere tusenlapper i året. For å finne den beste avtalen kan du sammenligne produkter på Konkurransetilsynets kraftprisoversikt. Besparelsen kan være flere tusen kroner i året avhengig av forbruk. Og det er enkelt å bytte, det eneste du behøver å gjøre er å kontakte den leverandøren du ønsker å bytte til og så vil den nye leverandøren ordne alt.

Telinet Energi har flere år på rad blitt kåret som en av Norges rimeligste strømleverandører. Se gjerne artiklene på Dinside.no og Nettavisen.no.

Telinet vokser!

Nå har vi mange spennende stillinger ute. Siden etableringen av Telinet Energi i 2003, har vi tatt stadig større markedsandeler og bevist at man kan satse på både lave strømpriser og fornybar energi. Nå satser vi på videre utvikling av selskapet og har utlyst fem stillinger.

En av stillingene som er lyst ut, er en stilling som forretningsutvikler/ prosjektleder innenfor markedsområdet ENØK. I følge administrerende direktør, Finn Erik Arctander, er denne stillingen er sentral i forhold til selskapets satsning på ENØK-produkter som el-sykler, varmepumper og andre energisparende produkter. I tillegg skal Telinet Energi styrke salg- og markedsavdelingen sin med en salgssjef, en salgscontroller, en Key Account Manager og en markedskoordinator.

Se Telinets blogg for mer informasjon om stillingene.

Hvilken strømavtale skal jeg velge?

Visste du at du kan bruke Konkurransetilsynets kraftprisoversikt til å søke etter, sammenligne og bytte strømavtaler? Du finner oversikten her. Men før du begynner å lete etter den rimeligste avtalen, kan det være fint å få en oversikt over de vanligste avtalene.

Telinet Energi har en fin oversikt over ulike avtaler på sin nettside, her er en kort oppsummering over de vanligste avtalene:

Standard variabel eller flytende strømpris
Prisen på standard variabel strømpris varierer basert på utviklingen i kraftmarkedet, spotprisen og konkurranse i markedet. Leverandørene plikter å informere om prisendringer 14 dager før de trer i kraft.

Fastpris
Fastpris er en strømavtale der du har en avtalt pris for en bestemt periode. I perioden hvor avtalen gjelder kan du ikke skifte leverandør og strømleverandøren er forpliktet til å levere strøm for den avtalte prisen. Dette gir deg forutsigbarhet og er en forsikring mot høye strømpriser.

Spotpris eller markedskraft
Spotpris eller markedskraftpris er den prisen alle strømleverandører må betale for strømmen når de kjøper strøm. Kunder som velger spotprisavtale betaler et års- eller månedsgebyr til sin leverandør. Det er i utgangspunktet kun påslaget som skiller to leverandører fra hverandre.


Energispareprodukter fra Telinet Energi
Strøm til bedrifter fra Telinet Energi

Lyst å følge Telinet på sosiale medier?

Visste du at du også kan følge Telinet på flere sosiale medier? Følg oss gjerne!

Blogg
Facebook
LinkedIn
Twitter

Bli strømvinner i sommer

Dersom du bytter du kraftleverandør nå kan du spare mye. Strømprisene er nemlig
lavere enn på ti år.

En regnfull sommer har ført til rekordlave strømpriser.
- Prisene er i sommer lavere enn på ti år, men dette reflekteres kun i begrenset grad i de prisene kundene faktisk betaler. Vi anbefaler derfor kundene å undersøke prisene hos konkurransetilsynet og bytte leverandør i løpet av sommeren, sier Finn Erik Arctander, administrerende direktør i Telinet Energi. Han anbefaler dessuten flere strømkunder å vurdere å velge spotprisavtale.

Fire av ti ønsker å bytte
Tidligere i sommer viste en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Telinet Energi at fire av ti nordmenn er villige til å bytte strømleverandør dersom de kan spare minst 1000 kroner. Når kraftprisene i sommer er lavere enn på ti år, kan det lønne seg å bytte strømleverandør før høsten kommer.

-Veldig mange begynner ikke å tenke på strømprisene før det står store oppslag i avisene om skyhøye priser og rekordlave nivåer i vannmagasinene. Først da sjekker de om det finnes billigere leverandører, men da har de allerede tapt mye penger, sier Arctander.

Enkelt å bytte
Det er enkelt å finne ut om man har den billigste leverandøren, og et lite nettsøk kan spare flere tusenlapper i året. Informasjonssjef i Konkurransetilsynet, Andreas Kjeldsberg Pihl, oppfordrer forbrukere å bruke Konkurransetilsynets kraftprisoversikt til å søke etter, sammenligne og bytte – kraftavtaler.

- Det er enkelt å bytte strømleverandør. Alt du trenger å gjøre er å kontakte den leverandøren du ønsker å bytte til og så vil den nye leverandøren ordne alt. For å finne den beste avtalen kan du sammenligne produkter på Konkurransetilsynets kraftprisoversikt. Besparelsen kan være flere tusen kroner i året avhengig av forbruk.

Sjekk kraftpriser i din kommune her.

Strøm for private husholdninger
Strøm for bedrifter

Telinet Energi

Følges av ett medlem.

Telinet Energi AS ble etablert i 2003 som en utfordrer til de mer etablerte strømleverandørene. Vi har fokus på lave strømpriser og leverer strøm til husholdninger i hele Norge samt bedrifter via nettsiden Telinet Energi Bedrift.

Telinet Energi er en miljøbevisst strømleverandør og er miljøsertifisert gjennom ordningen Miljøfyrtårn og er klimanøytralt. Vi tilbyr alltid 100% Fornybar Energi gjennom opprinnelsesgaranti på strømmen. I tillegg selger Telinet Energi diverse energisparende produkter via siden Telinet Energi produkter.

Følg gjerne oss gjerne på Telinet-bloggen! Mer om sonen

Denne sonen er lukket for nye medlemmer.

Origo Telinet Energi er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder