Telinet Energi tilbyr alltid 100% fornybar energi. Vi har hele 5 ulike strømavtaler – alle med fornybar energi. Les om Telinets strømavtaler og finn den som passer deg best!

Viser arkivet for august, 2012

Hvilken strømavtale skal jeg velge?

Visste du at du kan bruke Konkurransetilsynets kraftprisoversikt til å søke etter, sammenligne og bytte strømavtaler? Du finner oversikten her. Men før du begynner å lete etter den rimeligste avtalen, kan det være fint å få en oversikt over de vanligste avtalene.

Telinet Energi har en fin oversikt over ulike avtaler på sin nettside, her er en kort oppsummering over de vanligste avtalene:

Standard variabel eller flytende strømpris
Prisen på standard variabel strømpris varierer basert på utviklingen i kraftmarkedet, spotprisen og konkurranse i markedet. Leverandørene plikter å informere om prisendringer 14 dager før de trer i kraft.

Fastpris
Fastpris er en strømavtale der du har en avtalt pris for en bestemt periode. I perioden hvor avtalen gjelder kan du ikke skifte leverandør og strømleverandøren er forpliktet til å levere strøm for den avtalte prisen. Dette gir deg forutsigbarhet og er en forsikring mot høye strømpriser.

Spotpris eller markedskraft
Spotpris eller markedskraftpris er den prisen alle strømleverandører må betale for strømmen når de kjøper strøm. Kunder som velger spotprisavtale betaler et års- eller månedsgebyr til sin leverandør. Det er i utgangspunktet kun påslaget som skiller to leverandører fra hverandre.


Energispareprodukter fra Telinet Energi
Strøm til bedrifter fra Telinet Energi

Lyst å følge Telinet på sosiale medier?

Visste du at du også kan følge Telinet på flere sosiale medier? Følg oss gjerne!

Blogg
Facebook
LinkedIn
Twitter

Bli strømvinner i sommer

Dersom du bytter du kraftleverandør nå kan du spare mye. Strømprisene er nemlig
lavere enn på ti år.

En regnfull sommer har ført til rekordlave strømpriser.
- Prisene er i sommer lavere enn på ti år, men dette reflekteres kun i begrenset grad i de prisene kundene faktisk betaler. Vi anbefaler derfor kundene å undersøke prisene hos konkurransetilsynet og bytte leverandør i løpet av sommeren, sier Finn Erik Arctander, administrerende direktør i Telinet Energi. Han anbefaler dessuten flere strømkunder å vurdere å velge spotprisavtale.

Fire av ti ønsker å bytte
Tidligere i sommer viste en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Telinet Energi at fire av ti nordmenn er villige til å bytte strømleverandør dersom de kan spare minst 1000 kroner. Når kraftprisene i sommer er lavere enn på ti år, kan det lønne seg å bytte strømleverandør før høsten kommer.

-Veldig mange begynner ikke å tenke på strømprisene før det står store oppslag i avisene om skyhøye priser og rekordlave nivåer i vannmagasinene. Først da sjekker de om det finnes billigere leverandører, men da har de allerede tapt mye penger, sier Arctander.

Enkelt å bytte
Det er enkelt å finne ut om man har den billigste leverandøren, og et lite nettsøk kan spare flere tusenlapper i året. Informasjonssjef i Konkurransetilsynet, Andreas Kjeldsberg Pihl, oppfordrer forbrukere å bruke Konkurransetilsynets kraftprisoversikt til å søke etter, sammenligne og bytte – kraftavtaler.

- Det er enkelt å bytte strømleverandør. Alt du trenger å gjøre er å kontakte den leverandøren du ønsker å bytte til og så vil den nye leverandøren ordne alt. For å finne den beste avtalen kan du sammenligne produkter på Konkurransetilsynets kraftprisoversikt. Besparelsen kan være flere tusen kroner i året avhengig av forbruk.

Sjekk kraftpriser i din kommune her.

Strøm for private husholdninger
Strøm for bedrifter

Annonse