Telinet Energi tilbyr alltid 100% fornybar energi. Vi har hele 5 ulike strømavtaler – alle med fornybar energi. Les om Telinets strømavtaler og finn den som passer deg best!

Viser arkivet for mars, 2012

Telinet Energi gir kunden det lille ekstra

Allerede fra oppstarten i 2003 har Telinet Energi vært en utfordrer til de store, etablerte aktørene. Også når det gjelder kundepleie tenker strømleverandøren annerledes og tilbyr kundene noe ekstra.

Cruise for 2
De fleste strømkunder hører lite fra strømleverandøren sin, annet enn strømregninger som tikker inn jevnt og trutt. Der tenker Telinet Energi nytt. I løpet av januar fikk nemlig alle Telinets kunder tilbud om et cruise for 2 til København som takk for innsatsen i 2011. I januar og februar har hele 250 kunder vært med på et 2-dagers cruise betalt av selskapet.

- Vi ønsker å ta godt vare på våre kunder, kan Bjørn Arctander, markedssjef i Telinet Energi, fortelle. Allerede fra dag 1 har vi vært en utfordrer til de etablerte aktørene og det er hyggelig å kunne tilby våre strømkunder noe ekstra utover lave strømpriser og fornybar energi.

Telinet er fortsatt en utfordrer
Telinet Energi ble etablert i 2003 med et ønske om å bidra til økt konkurranse og riktige priser i det norske strømmarkedet. Etter noen vellykkede år, ville strømleverandøren motbevise at fornybar energi betyr høye strømpriser, slik som var gjengs tankegang i bransjen fram til da. Derfor har de siden 2008 tilbudt fornybar energi til konkurransedyktige priser – uansett hvilken strømavtale man velger.

De siste årene har Telinet Energi forsterket miljøprofilen sin med blant annet en miljøsertifisering og et avgitt klimaløfte. Også konkurransene har miljøprofil med elsykkel og varmepumpe som premier. Nå satser de altså i tillegg på å gi kundene det lille ekstra.

- Vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra våre kunder, sier Arctander. Det at så mange benyttet seg av tilbudet, sier også sitt. Vi kan garantere at dette ikke blir siste gangen våre strømkunder får en hyggelig overraskelse fra oss.

Det ser ut som våren har kommet – riktig god vår fra Telinet Energi!

Strømpriser mot normalen

I følge Telinet Energi var strømprisen i januar måned historisk lav, mens februar har vist seg å gi høyere priser. Her er hva du kan forvente av strømprisen fremover.

Januar er ofte årets dyreste strømmåned og dette ble virkelig bekreftet i 2011. I fjor var nemlig innkjøpsprisen i gjennomsnitt over 70 øre/kWh denne måneden. For samme periode i år var innkjøpsprisen kun 35 øre/kWh inkl. mva., til stor glede for alle som husker de skyhøye prisene samme tid i fjor.

Ikke ta gleden på forskudd
Det er likevel viktig å ikke ta gleden på forskudd, for i februar måned har det vært perioder med høye strømpriser.

- I februar gjorde prisen et stort byks og 8. februar så vi timespriser opp mot 2 kr/kWh, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Telinet Energi. Men han kan berolige alle bekymrede strømkunder med at prisen nå er på et mer normalt nivå for februar måned.

Årsaken til dette hoppet var, i følge Arctander, en kombinasjon av høye strømpriser pga. økt strømforbruk på kalde dager og en lavere strømproduksjon enn forventet fra svenske kjernekraftverk.

Kalde dager avgjør prisen fremover
- Hvordan strømprisen blir fremover, er avhengig av flere forhold, fortsetter Arctander i Telinet Energi. Den faktoren som vil påvirke strømprisen mest fremover, er rett og slett temperaturen. Hvis februar og mars gir kaldere dager enn normalt, går strømprisen naturlig nok opp.

Totalt sett regner Telinet med et mer stabilt strømbilde ut vinteren og det er en forventing om lavere priser for 1. kvartal sammenlignet med samme periode i 2011 – nesten uansett utvikling fremfor. Heldigvis snakkes det allerede om en tidlig vår i år, noe som kan telle positivt i forhold til strømregningen din.

Annonse