Telinet Energi tilbyr alltid 100% fornybar energi. Vi har hele 5 ulike strømavtaler – alle med fornybar energi. Les om Telinets strømavtaler og finn den som passer deg best!

Strømpriser mot normalen

I følge Telinet Energi var strømprisen i januar måned historisk lav, mens februar har vist seg å gi høyere priser. Her er hva du kan forvente av strømprisen fremover.

Januar er ofte årets dyreste strømmåned og dette ble virkelig bekreftet i 2011. I fjor var nemlig innkjøpsprisen i gjennomsnitt over 70 øre/kWh denne måneden. For samme periode i år var innkjøpsprisen kun 35 øre/kWh inkl. mva., til stor glede for alle som husker de skyhøye prisene samme tid i fjor.

Ikke ta gleden på forskudd
Det er likevel viktig å ikke ta gleden på forskudd, for i februar måned har det vært perioder med høye strømpriser.

- I februar gjorde prisen et stort byks og 8. februar så vi timespriser opp mot 2 kr/kWh, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Telinet Energi. Men han kan berolige alle bekymrede strømkunder med at prisen nå er på et mer normalt nivå for februar måned.

Årsaken til dette hoppet var, i følge Arctander, en kombinasjon av høye strømpriser pga. økt strømforbruk på kalde dager og en lavere strømproduksjon enn forventet fra svenske kjernekraftverk.

Kalde dager avgjør prisen fremover
- Hvordan strømprisen blir fremover, er avhengig av flere forhold, fortsetter Arctander i Telinet Energi. Den faktoren som vil påvirke strømprisen mest fremover, er rett og slett temperaturen. Hvis februar og mars gir kaldere dager enn normalt, går strømprisen naturlig nok opp.

Totalt sett regner Telinet med et mer stabilt strømbilde ut vinteren og det er en forventing om lavere priser for 1. kvartal sammenlignet med samme periode i 2011 – nesten uansett utvikling fremfor. Heldigvis snakkes det allerede om en tidlig vår i år, noe som kan telle positivt i forhold til strømregningen din.

Vist 11 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder